Featured post

Pengar när du behöver dem som bäst

Behöver plånboken fyllas på inför julen eller har du extra räkningar som måste betalas? Ja, anledningarna till att man behöver låna pengar kan vara många. Att låna utan säkerhet är alternativet för att lösa situationen på ett fungerande sätt, och som tur är så finns det en oändlig rad alternativ när du vill och behöver låna.
[sc:lan]
[sc:smslan]

Vilka alternativ som finns när du vill låna pengar beror förstås både på hur mycket du har tänkt låna och vad pengarna ska användas till, men generellt finns det många alternativ att välja mellan. För mindre lån, upp till cirka 10 000 kronor, kan du välja ett så kallat sms lån eller snabblån. Dessa kan du ansöka om via sms eller dataformulär på långivarens webbsida. Fördelen med dessa lån framför banklån är att kraven vanligtvis inte alls är lika höga på låntagaren, vilket gör att de passar exempelvis studenter väldigt bra.

Hur gör jag för att låna pengar med betalningsanmärkning och kronofogden?

Låg inkomst är inte alltid det enda hindret för den som vill ta ett banklån. Betalningsanmärkningar som finns registrerade hos Kronofogden kan också ställa till stora problem, och faktum är att fler och fler råkar ut för detta problem eftersom över 400 000 personer i Sverige har minst en anmärkning i dagsläget. Frågan är då; går det att låna pengar med betalningsanmärkning och hur bär man sig i så fall åt?

Jodå, det går faktiskt alldeles utmärkt, förutsatt att man inte har allt för många anmärkningar. Något som gör det hela lättare är om själva skulden redan är betald och enbart anmärkningen kvarstår. Detta kan flera långivare ha överseende med, medan aktuella skulder ibland kan få dem att dra öronen åt sig.

Ett enkelt sätt att låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet

Det finns egentligen två alternativ om du vill låna pengar och vet med dig att du har en eller flera anmärkningar. Antingen kan du välja att vända dig till en snabblångivare och be om ett mindre lån. Det är mycket möjligt att detta räcker för dig, det beror ju helt på hur du har tänkt använda pengarna. Om du till exempel behöver ett tillskott för att betala räkningar så räcker förmodligen pengarna från ett sådant lån, men om du däremot vill köpa en ny bil räcker de givetvis inte.

Om du befinner dig i en situation där du behöver större belopp än så krävs ofta att du kan gå in med en säkerhet i form av en bil eller en fastighet. Då kan det hända att du kan få även större lån trots att du har anmärkningar. Detsamma kan gälla om du lyckas få någon att gå i borgen för ditt lån.

Bör jag låna pengar utan inkomst?

Om du precis har blivit av med ditt arbete eller om du är långtidssjukskriven och därmed inte har samma lön som du är van vid så kan det hända att du ser räkningarna torna upp sig likt ett berg, samtidigt som du vet att inkomsterna är betydligt mindre än vanligt. Detta kan förstås resultera i att du mår jättedåligt och inte ser någon lösning på problemet, men det finns faktiskt sätt att lösa situationen.

Genom att låna utan säkerhet kan du få ihop de pengar du behöver för att betala räkningarna, och även eventuella påminnelser och inkassokrav. Du kan då få ner högen till noll, och därmed kan du få dina inkomster att räcka kommande månader.

Om du inte har någon inkomst alls är kanske däremot inte lån det bästa alternativet. Du kan då söka hjälp genom exempelvis Socialkontoret eller kyrkan för att få hjälp med de akuta problemen, och du kan sedan ta ett lån när du fått en inkomst.

Snabblån – ett enkelt sätt att få in pengar på kontot

Du har säkert hört talas om snabblån som har blivit väldigt omtyckta och populära på senare tid. Du kanske har hört någon i din bekantskapskrets säga; lån har räddat mig från ekonomisk katastrof, och det kan faktiskt stämma eftersom dessa lån ger pengar på kontot samma dag, och därmed kan de rädda dig från att exempelvis hamna hos Kronofogden och de kan även se till att du har mölighet att köpa mat till dig och din familj trots att lönen tagit slut.
låna pengar
Dessa lån kallas även sms lån och även om de är mycket omdiskuterade så går det absolut inte att förneka att de har hjälpt väldigt många människor, och så länge du använder dem på ett klokt och ansvarsfullt sätt kan de vara en mycket bra lösning.

När bör man låna pengar direkt?

Eftersom du troligtvis har hört både det ena och det andra om smslån så kanske du tvekar inför att låna pengar snabbt på detta sätt, men faktum är att det finns gott om situationer när det är bättre att ta ett sådant lån. Om du till exempel har fått ett inkassokrav och ser att förfallodatumet närmar sig med stormsteg, och du vet att lönen inte hinner komma dessförinnan så är det bättre att låna pengar och betala kravet, eftersom du då kan undvika en betalningsanmärkning och stora merkostnader.

Var sak har sin tid, och det finns alltså flera tillfällen när ett snabbt lån kan vara den allra bästa utvägen.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=OCLH8yFDtyo

Så finner du lyckan

Känner du dig stressad av alla uppgifter på jobbet och alla måsten på fritiden? Då är det också svårt för dig att känna dig riktigt lycklig och tillfreds med livet. I ett sådant läge är det viktigt att du drar i handbromsen och funderar över vad som skulle kunna göra dig lycklig. Det kan naturligtvis variera från en person till en annan, men det finns några saker som vi alla behöver för att kunna vara lyckliga.

lev lycklig

Bra sömn är mycket viktigt eftersom den hjälper dig att känna dig utvilad, energisk och pigg. Se till att sova cirka 7 timmar varje natt, då kommer du att få mer energi att möta vardagens bekymmer och glädjeämnen.

Nyttig mat är också en viktig faktor om du vill bli lycklig. Med en bra kombination av exempelvis grönsaker, fisk, fågel och kött får du i dig de proteiner och vitaminer du behöver för att kroppen ska bli stark och energisk.

Det är naturligtvis även viktigt med motion. Om du inte redan tränar regelbundet kan det vara klokt att försöka komma igång. Ta dagliga promenader eller börja spela tennis med en kompis. Det spelar ingen roll vad det är för motion, huvudsaken är att du rör på dig och har roligt.

Pensionssparande – en spännande investering

Att pensionsspara är väl jättetrist? Det är vad många tror, men det är helt felaktigt. Det kan faktiskt vara riktigt spännande att pensionsspara, när man får upp ögonen för de olika placeringsalternativen och vågar sig på att pensionsspara i fonder och aktier. Riskerna är höga, men vinstmöjligheterna är även stora. Börjar man sitt sparande tidigt kan man kosta på sig att våga mer, eftersom det då är längre tid kvar till pensionen.

Hur bör man då tänka när man börjar spara? Först och främst gäller det att hitta en lagom stor summa som man har råd att spara varje månad. Det enklaste är att låta banken göra en automatisk överföring varje månad, så att man inte behöver tänka på detta alls.

Nästa steg är att välja ett bra placeringsalternativ. Just nu väljer många att spara i fonder, vilket ger en ganska hög risk, men det som lockar är de stora vinstmöjligheterna. Är man intresserad av att få pengarna att växa så är det här ett bra alternativ, men det gäller att ha is i magen eftersom det även kan komma perioder med stora förluster. Oavsett om man är beredd att ta risker eller inte så gäller det att man bestämmer sig för en strategi redan från början.
[randomtext category="video1"]
[randomtext category="videolinks1"]
[randomtext category="videolinks1"]
[randomtext category="videolinks1"]

Få pengar över till nöjen med hjälp av billigare telefoni

De allra flesta skulle nog vilja få mer pengar över varje månad om det var möjligt, men många tycker att det är svårt att hitta ett sätt att göra besparingar utan att behöva leva ett trist liv. Det går dock lättare än många anar, och ett av de områden som går att spara in på är telefonin. Naturligtvis behöver man inte sluta prata i telefon, det handlar bara om att göra smartare val.

Rätt operatör och rätt samtalspaket är viktigt. För det första är det bra om så många i familjen som möjligt har samma telefonleverantör eftersom detta brukar göra att man slipper samtalsavgifter när man ringer till varandra. Dessutom är det viktigt att man inte nöjer sig med standardavtalet, utan att man ser till att välja ett prispaket som passar de egna samtalsvanorna. Ringer man mycket till utlandet är det klokt att välja ett avtal med lägre priser till utlandet och lite högre inrikesavgifter. Ringer man däremot mest till fasta telefoner bör man välja ett avtal med kostnadsfria samtal till fasta nätet och lite dyrare till mobiltelefoner. De flesta kan hitta ett lämpligt samtalspaket.

När man ändå är igång och ser över ekonomin kan det även löna sig att titta på elkostnaderna. Man behöver inte ha samma leverantör av elnät som elavgifter, och det finns mycket att spara på att göra rätt val.
[randomtext category="video1"]
[randomtext category="videolinks1"]
[randomtext category="videolinks1"]
[randomtext category="videolinks1"]

Här kan du smidigast låna en tusenlapp

Små lån kan vara bra och ha då och då. Med ett litet lån, där du kanske bara behöver låna 1000 kr kan du faktiskt både lösa problem och kunna unna dig något. Har det dykt upp oförutsedda utgifter, eller om du måste betala räkningar innan du får lön, kan det hjälpa om du kan låna 1000.
[sc:smslan]
Internet är källan om du vill kunna låna en tusenlapp eller andra små summor, snabbt och enkelt. Detta är ett tillfälligt lån, som du betalar tillbaka efter bara några veckor, så egentligen är det mer en förskottslön än ett vanligt lån. Så små lån får du inte hos banken, utan det är mikrolånen online som gäller när du behöver låna en mindre summa pengar.

Var kan man låna 15000?

Du kan låna 15000 kronor på nätet. Det finns många olika typer av lån som du söker direkt online, inte bara de små smslånen. Men även bland de små mikrolånen kan du hitta lån på 15000 kr. Det är inte alla lån på så mycket pengar som du kan få direkt, men hos Onea kan du låna 15000 och få pengarna samma dag.
[sc:AA-LANUTANUC20K01]

När du behöver ett smslån 3000 snabbt

Ibland är situationen så akut att pengarna måste komma in snabbt, helst samma dag. Då är troligen ett smslån 3000 det säkraste sättet att skaffa pengar eftersom de allra flesta långivarna av dessa lån betalar ut pengarna omedelbart. Har du mycket bråttom, och vill vara säker på att du får pengarna samma dag, får du se efter vilken bank långivarna betalar ut lånen hos, och välja en som använder samma bank som du.

Kan man få smslån 4000 utan kreditprövning?

Egentligen kan du inte få något lån alls utan en kreditprövning. Men, kreditprövning är inte det samma som en kreditupplysning via uc. Så, om du vill ha ett smslån 4000 och vill undvika uc, kanske för att du är rädd för fler uc, och vad de kan ställa till, så kan du välja att söka lån hos någon av alla de låneföretag som inte gör sin kreditbedömning med hjälp av uc.
[sc:lanuc]

Var kan man få lån 500 kr?

Ibland verkar det vara lättare att låna mycket pengar, än att hitta ett lån 500 kr. Går du till banken och ber om ett lån, kan du kanske få låna 20000 kronor utan problem, men 500 kr är det omöjligt att få låna. Enda chansen att låna denna lilla summa är att ta ett smslån eller annat snabblån som du kan söka online eller via din mobil.

Hur gör jag om jag behöver låna 10000 kr snabbt?

Behöver du låna 10000 kr snabbt och kanske helst få pengar samma dag, får du söka dig till de lån som finns på nätet. Många av långivarna här erbjuder lån på 10000 kr och du kan ofta få pengarna samma dag. Det finns många att välja bland när du ska låna 10000, och vilket lån du väljer avgörs kanske av hur snabbt du kan få pengarna.
[sc:AA-LANUTANUC10K03]

Compricer Privatlån

Endast en UC upplysningansok_har
Många lån att välja mellan
Tjänsten är helt gratis
Kostnadsfri rådgivning

Hos Compricer Privatlån får du utan kostnad hjälp att jämföra olika långivare och hitta det privatlån som blir billigast för dig. Eftersom företaget står helt oberoende av banker och andra långivare kan du vara säker på att du kan göra säkra jämförelser och få det bästa lånet för din ekonomi.

Mer information och ansökan ->

Låna pengar via Compricer Privatlån

Compricer Privatlån

Hos Compricer Privatlån får du utan kostnad hjälp att jämföra olika långivare och hitta det privatlån som blir billigast för dig. Eftersom företaget står helt oberoende av banker och andra långivare kan du vara säker på att du kan göra säkra jämförelser och få det bästa lånet för din ekonomi.

Med Compricer lån kan du söka lån på så stora belopp som 350 000 kronor, och när du fyller i en ansökan kommer du att få låneförslag från flera olika banker och långivare. Sedan är det ditt val vilket av lånen du föredrar. Bankerna får alltså konkurrera om dig, med bra villkor och ränta, och det kostar dig inget extra.

Krav för att få låna

När du söker ett lån genom Compricer Privatlån får du förslag från flera långivare, och kraven på dig som låntagare kan variera mellan olika långivare. De grundläggande kraven för att få låna 350 000 kronor är att du fyllt 18 år och att du har en fast inkomst på minst 100 000 kr om året. Din ansökan kommer bara att skickas till långivare vars villkor du kan uppfylla.

Månadskostnad

Vilken månadskostnad du kommer att få på ditt lån beror förstås på hur mycket du lånar och vilken långivare du väljer. Det är det som är själva tanken bakom Compricer Privatlån; att du får flera förslag, med olika ränta och avgifter, och att du själv kan jämföra och välja. När du får förslagen kan du se vilken kostnad de olika lånen kommer att medföra, och det är utifrån det du gör ditt val.

Pengar på kontot

Hur snabbt du kan få pengarna på kontot beror på hur den bank du väljer hanterar ditt lån. När din ansökan skickas in har bankerna 96 timmar på sig att svara. Men, det är först när du gjort ditt val som en riktig lånehantering kommer till. När du skrivit på ditt låneavtal brukar det inte dröja många dagar förrän pengarna betalas ut.

Compricer UC

En kreditupplysning på dig görs av både Compricer Privatlån och de banker du får låneförslag från.
Detta skulle kunna ge väldigt många registreringar, men Compricer Privatlån har ett avtal med UC som innebär att det bara görs en registrering, trots att det tas flera upplysningar.

Återbetalning av lån

Hur du betalar tillbaka ditt lån avgörs av den bank du lånar hos. Compricer Privatlån förmedlar lånen, men det är den bank du väljer som handhar ditt lån. Återbetalningstid, och ränta är det som avgör din månadskostnad, och dessa får du veta när du får bankernas förslag. Då får du också veta vilka villkor som gäller, om du till exempel kan lösa in lånet utan kostnad och andra saker du behöver veta.

Förseningsavgift

Även när det gäller förseningsavgift är det en fråga mellan dig och den bank du har ditt lån hos. Om du inte betalar din månadsinbetalning i tid kommer du att få en påminnelse, och denna brukar i de flesta fall innebära att du får betala en påminnelseavgift. De flesta banker tar också ut en förseningsavgift om inte din inbetalning kommer i tid, men hur stor den är får du veta när du läser villkoren för just ditt lån.

Fördelar

 • du får flera alternativ att välja bland
 • du behöver inte själv söka hos flera långivare
 • du får bara en registrering hos UC oavsett hur många banker som kontaktar dig
 • tjänsten kostar dig ingenting
 • du får kostnadsfri rådgivning

Nackdelar

 • du kan inte se hos Compricer Privatlån hur mycket ett lån kommer att kosta eftersom du först måste få förslag från långivare.

Mer information och ansökan ->

httpvh://www.youtube.com/watch?v=hSDi6oU3gPQ

Smidigt att få lån direkt på kontot

Om du är i akut behov av ett lån och behöver pengarna snabbt, är det allra smidigast att söka ett lån direkt online. Då kan du välja ett lån som betalas ut till ditt konto direkt, och du behöver inte vänta på pengarna.

För att kunna ha pengarna på kontot inom några minuter, måste du uppfylla vissa kriterier. Naturligtvis måste du kunna motsvara de krav långivaren ställer, men du måste också ha ett konto i den bank som långivaren använder för att betala ut lånen. Uppgifter om vilka banker man använder sig av kan du hitta på hemsidan, och du väljer då en långivare som betalar ut via din bank. Men, även om du inte hittar någon som betalar ut via den bank du har, kan du få pengarna snabbt. Är det vardag, och du söker lån tidigt på dagen, har du oftast pengarna på kontot samma dag. Är det en helgdag, eller om du beviljas ett lån för sent på dagen, får du räkna med att vänta till nästa bankdag.
Genom att anpassa din ansökan kan du alltså själv avgöra hur snabbt du har tillgång till pengarna.
Men, glöm för den skull inte att också titta på kostnaderna, för att undvika de dyraste lånen.
[randomtext category="video1"]
[randomtext category="videolinks1"]
[randomtext category="videolinks1"]
[randomtext category="videolinks1"]

BIGBANK

Låna upp till 150.000 kransok_har
Åldersgräns: 20 år
Fast ränta
Du bestämmer återbetalningstiden

BIGBANK startades 1992 i Estland och företaget är fortfarande stationerat där. Detta hindrar inte att man arbetar i alla de baltiska länderna, samt Spanien, Finland och Sverige. Man erbjuder privatlån snabbt och enkelt och med fokus på varje enskild kund.

Mer information och ansökan ->

Låna pengar från BIGBANK

BIGBANK
Du kan låna allt från 10000 kronor till 100000 kronor med ett Bigbank lån. Återbetalningstiden är mellan 6 och 72 månader, och du väljer själv vilket som passar dig bäst. Det är enkelt att söka ett lån genom att fylla i uppgifterna på ansökningsformuläret som finns på företagets hemsida. När du fyllt i detta och skickat kommer du att kontaktas av en lånehandledare som hjälper dig genom hela processen fram till ditt lån.

Krav för att få låna

För att få låna pengar av BIGBANK måste du ha fyllt 20 år. Du måste också kunna betala tillbaka ditt lån innan du fyller 75 år. En fast inkomst på minst 120000kronor är ett krav, och den kan du ha både genom arbete eller pension. Du måste inte vara svensk medborgare, men du måste ha svenskt uppehållstillstånd och vistas i Sverige sedan minst tre år om du ska kunna få ett lån.

Månadskostnad

Eftersom räntan sätts individuellt och alltså bedöms först efter en kreditprövning kan du inte få fram den exakta månadskostnaden innan du söker lånet, men det finns möjlighet att få fram en ungefärlig kostnad om du tittar på hemsidan för Bigbank lån. Hur mycket pengar du vill låna och vilken löptid du väljer på lånet är också faktorer som påverkar månadskostnaden.

Pengar på kontot

Du får pengarna utbetalade till ditt konto. Detta brukar ske 2-4 dagar efter att du skrivit under och skickat in ditt lånekontrakt.

BIGBANK UC Upplysning

En sedvanlig kreditprövning görs och BIGBANK samarbetar med Upplysningscentralen, UC.

Återbetalning av lån

När du lånar hos BIGBANK kan du alltså själv välja på hur lång tid du vill ha ditt lån. Om du vill ha en snabb kredit, som inte belastar din ekonomi under lång tid, kan du med ett Bigbank lån välja att betala tillbaka på 6 månader. Du kan dock även få en återbetalningstid på ända upp till 72 månader om du vill. Vill du betala tillbaka hela lånet på en gång kan du kontakta kundtjänst, så hjälper de dig med detta.

Förseningsavgift

Betalar du inte in din avbetalning i tid kommer du att få betala en förseningsavgift på 125 kronor. Till detta kommer också en påminnelseavgift på 50 kronor för varje påminnelse BIGBANK måste skicka innan du betalar. En dröjsmålsränta tillkommer också på den summa du inte betalat i tid.

Fördelar

 • Du kan låna upp till 150000 kronor utan säkerhet
 • Du bestämmer hur lång återbetalningstid du vill ha
 • Fast ränta ger dig koll på din ekonomi
 • Du får hjälp av en lånehandläggare

Nackdelar

 • En uppläggningsavgift om 495 kronor tillkommer på ditt Bigbank lån.

Mer information och ansökan ->

httpvh://www.youtube.com/watch?v=y1E-Mtz5_jc

Lån snabbt och enkelt få svar direkt

Visst inträffar det någon gång ibland att du skulle behöva mer pengar än de du har på kontot för tillfället? Och du skulle egentligen behöva dem direkt, om det vore möjligt, inte sant? Ett lån snabbt är vad du skulle behöva i den situationen.

Troligen kan inte ett vanligt, traditionellt banklån motsvara de förväntningar du har om du verkligen behöver ett lån snabbt. Där måste du först boka tid, och det kanske kan dröja dagar innan du får komma dit och prata med en bankman, och sen tar det ytterligare dagar innan du får pengarna. Naturligtvis är det en individuell fråga vad man uppfattar som att få ett lån snabbt, men det finns många möjligheter att kunna låna pengar snabbare än så.
[sc:smslan]

Sök lån snabbt och lätt, men rätt

Det enklaste sättet att skaffa ett lån snabbt är att söka ett lån på nätet, eller kanske direkt via mobilen. Om du börjar med att titta på nätet, upptäcker du att det finns många långivare som erbjuder lån snabbt, och det är bara att välja och vraka. Det är mycket lätt att söka ett onlinelån, du behöver bara ange några uppgifter på företagets hemsida och skicka iväg din digitala ansökan. Lånebesked brukar du få i stort sett direkt, och om du får lånet kommer pengarna in på ditt konto inom kort. Ett verkligt lån snabbt med andra ord. Om alla premisser är de rätta kan du faktiskt inom bara några minuter söka ett lån och erhålla pengarna. Om du har ett konto i en bank som långivaren samarbetar med kan du ha pengarna inom några minuter, medan du kan få vänta lite längre om du har en annan bank. Då är det bankernas överföringstid som gäller, och den brukar kunna vara ett dygn, men om insättningen görs på förmiddagen kan pengarna komma samma dag. Så, om du behöver ett lån snabbt, alltså verkligen snabbt, kan du ta reda på vilka långivare som har samma bank som du, och på så sätt få ett lån snabbt som ger pengar på kontot direkt.

lån snabbt

Att söka ett sådant lån, som ofta kallas mikrolån, går alltså mycket snabbt, så det gäller att se till att det inte blir för snabbt, utan att du tar dig tid att dels tänka efter så att du har möjlighet att betala tillbaka pengarna, dels titta på lite olika lån och jämföra räntor och avgifter, så att inte ett lån snabbt blir ett alldeles för dyrt lån. Det finns så många lån och långivare att välja på därute, så det finns ingen anledning att gynna de dyraste.

Använder du internet är det också mycket lätt att göra jämförelser, eftersom det till och med finns speciella jämförelsesajter där du får långivarna prydligt uppradade, så att du får en överskådlig och bra bild över priser och annat hos olika långivare. Det finns alltså inga ursäkter för att strunta i att jämföra. Kom också ihåg att titta på vilka avgifter som eventuellt kan tillkomma, så att du inte överraskas av avgifter du inte visste om.

Vem kan få ett lån snabbt?

Man skulle nog kunna säga att nästan alla som fyllt arton år och är mantalsskrivna i Sverige kan ha möjlighet att få ett lån snabbt. Dessa är de grundläggande krav som alla långivare har för att bevilja ett lån. Sen har de flesta kompletterande krav, men det finns faktiskt några som inte ställer större krav än så.

De flesta kräver dock också att du har en fast inkomst och att du inte har några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Det är sådant som alla banker har som krav, men då det gäller de här små snabba lånen finns det faktiskt långivare som är beredda att bortse från sådana saker.

Credento

Låna upp till 30.000 kransok_har
Lång återbetalningstid
Enkel ansökan
Besked direkt

Credento är ett tämligen ungt låneföretag, men kreditgivaren bakom, TF Bank, har funnits ända sedan 1987. Man erbjuder lån på begränsade belopp, med en tydlig prissättning. Credentos motto är: små lån , stora möjligheter. Här kan du låna upp till 30 000 kr vilket naturligtvis öppnar många nya möjligheter.

Mer information och ansökan ->

Låna pengar från Credento

Credento

Hos Credento kan du låna mellan 1000 och 30 000 kronor. Återbetalningstid från 1 till 5 år, ger ett flexibelt lån. Du kan söka ett Credento lån direkt på nätet, via ett enkelt låneformulär. Du får ett preliminärt besked direkt på skärmen, och om lånet beviljas, får du ett låneavtal hemskickat. Signera avtalet, och skicka tillbaka det till Credento. Pengarna betalas ut så fort det signerade avtalet kommer in.

Krav för att få låna

De grundläggande kraven som ställs för att ett lån ska beviljas är:

 • Du ska vara minst 22 år
 • Du ska vara svensk medborgare
 • Du ska ha en fast inkomst av tjänst eller pension
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar

Månadskostnad

Månadskostnaden för ditt Credento lån, beror på hur stort lån du tar, och också hur lång återbetalningstid du väljer. På hemsidan kan du enkelt ta reda på hur mycket just ditt lån kommer att kosta varje månad.
Lånet är ett så kallat annuitetslån, vilket betyder att du betalar lika mycket varje månad under lånetiden. Klicka bara på det belopp du vill låna, så får du fram kostnaderna för lånet vid olika återbetalningstid.
Om du lånar 5000 kr under två år, blir din månadskostnad ca 278 kr.

Pengar på kontot

När ditt lån beviljas, skickar Credento ett låneavtal, som du måste signera och skicka tillbaka. Efter att man fått in det signerade avtalet, har du pengarna inom 3 dagar.

Credento UC

När du söker ett Credento lån görs en sedvanlig kreditbedömning, och denna kan ge en registrering hos UC.

Credento betalningsanmärkning

Du får inte ha betalningsanmärkning om du ska beviljas ett Credento lån.

Återbetalning av lån

Lånet ska återbetalas enligt det låneavtal som du signerar innan pengarna betalas ut. Du väljer själv vilken återbetalningstid du vill ha, och kan därför styra om du ska betala snabbt eller om du vill ha en längre tid på dig för att betala tillbaka. Förfallodag är den 28e i varje månad. Credento erbjuder betalningsfri månad, men du måste göra fyra korrekta inbetalningar innan du kan utnyttja en betalningsfri månad. Du kan alltid se på din faktura om du har möjlighet att utnyttja betalningsfri månad eller inte.

Förseningsavgift

Om du gör din inbetalning för sent, får du betala en påminnelseavgift på 60 kronor. Denna avgift tillkommer också om du betalar in ett mindre belopp än det som står på fakturan, även om du gör inbetalningen i tid. Du får fakturan runt den 15e varje månad, och har då alltså två veckor på dig att betala, så risken att bli försenad bör inte vara stor.

Fördelar

 • Lån upp till 30 000 kr
 • Lång återbetalningstid
 • Inga dolda avgifter
 • Betalningsfri månad

Nackdelar

 • Credento ger inga lån om du har betalningsanmärkning.

Mer information och ansökan ->

httpvh://www.youtube.com/watch?v=fLYNGbLldig